11 ianuarie 2011

Poze cu poduri


Astazi am decis sa postez cateva night-shot-uri cu poduri. Fiecare in parte este o capodopera, dar cum eu nu sunt arhitect ma intereseaza decat din punct de vedere artistic.

Voua care va place cel mai mult?

O seara rece in Yokohama, burnita incet si eram singurii oameni pe strada. Am luat un vaporas turistic sa ne plimbe un pic prin apele portului, si am fost singurii pasageri. Imi aduc cum incercam sa-mi pastrez echilibrul in salupa turistica, cu aparatul in mana facand poza asta. Vantul musca adanc prin hainele complet nepotrivite pentru asa o aventura. Insa am ramas cu o amintire placuta.


Intr-o seara Valos ne-a dus sa ne intalnim cu niste prieteni de-ai lui si sa luam masa in insula ODAIBA, este o insula artificiala in golful orasului Tokyo si este un loc de mare fita, plin cu malluri si restaurante scumpe. Se pare ca puctualitatea nu este o lipsa a romanilor, asa ca pana cand ne-am strans cu totii am reusit sa trag cateva poze cu Tokyo Rainbow Bridge


Dupa ce ne-am petrecut prima seara din Japonia ametiti de Jet Lag, ne-am inceput dis-de-dimineata aventura in Japonia cu vizitarea faimoaselor temple din Nikko. Este o poveste frumoasa si lunga dar o voi lasa pentru alta data, insa pana atunci sa va explic ce-i cu podul. Este un pod sacru, pe care numai Shogunul avea voie sa treaca (pe vrema Shogunului, pentru ca acum putea orcine cu conditia sa plateasca 10 euro). Mi se pare un pod perfect, simplu si elegant, cu rosul aprins caracteristic si o curbura frumoasa.


Dupa un sejur de schi foarte reusit, ne-am petrecut o seara in Lyon urmand ca dimineata urmatoare sa ne intoarcem in Romania. Lyon, un oras de care m-am indragostit, este taiat de raul Rhone si are peste 30 de poduri, cel din imagine l-am intalnit intamplator si mi se pare de asemenea unul dintre cele mai reusite. Se numeste Passerelle du Palais de Justice, si este un pod modern si elegant.


Pentru poza asta trebuie s ama intorc destul de mult timp in urma, o excursie prin Europa facuta cu Masina. O excursie care merita si ea povestita si care, privind acum in urma, a fost una dintre cele mai reusite si placute ever. Poza este facuta in Bratislava, pe drumul de intoarcere. UFO Bridge  - ca asa se numeste, este realmente construit folosind o farfurie zburatoare originala :) cocotata pe 2 piloni si prinsa cu niste cabluri.

Un comentariu:

Radu spunea...

Nikko, clar! :)